Setting: techniek aan boord

Setting: techniek aan boord

door: Pim Spithost (maart 2013)

Mijn setting
Schermafbeelding 2013-03-26 om 08.24.24

Voor mijn school doe je 4 keer per jaar een enorm project, een soort spreekbeurt maar dan veel groter. Je hebt ongeveer 8 weken voor dat project en daarin kun je fantastische dingen doen, zoals naar Parijs toen gaan als je je setting over Parijs doet.

Preview Schermafbeelding 2013-03-25 om 10.52.11

Ik deed deze 8 weken mijn setting over mijn eigen schip MS Harmonie. Ik koos dit onderwerp, omdat ik er zelf op woon en de techniek erachter voor mij maar magie was. Ik deed hem deze keer alleen, omdat ik als ik hem samen met iemand anders deed, altijd wel wat problemen kreeg. Ik heb aan het begin van de periode een mindmap gemaakt –> over wat ik allemaal kon doen tijdens deze setting. Ik heb ook een settingplan –> gemaakt. Ik heb veel keuzes moeten maken over wat ik zou kunnen doen in deze setting. Ik heb nu 3 beantwoorde deelvragen, een website met allemaal korte stukjes over alle technische dingen in dit schip en 3 stukken waar ik verder onderzoek over heb gedaan, namelijk: Voortbeweging (Van dieselmotor tot schroef), Nutsvoorzieningen (Water aan boord) en Communicatie (Marifoon, werking en gebruik). Ik heb veel informatie gekregen van mijn vader, veel onderzoek gedaan (Internet en boeken), proefjes gedaan, en een “rondleiding” aan boord gekregen.

Het grootste deel van mijn setting zit in deze website verwerkt onder dit kopje “techniek”. Als je benieuwd bent naar hoe alles werkt in ons schip, neem dan gerust een kijkje!